Menu
Home

Wednesday fika

Hi there, how are you doing? I just got home soaking wet from the rain and made myself some fika. According to different websites, you can’t have fika on your own since it’s a social thing, so let’s say I’m having my fika together with you blogreaders then.

Across the street from where I live, there is this great supermarket with ecological foods and I went there to get some nice bread, cheese & chocolate.

So here I am, having fika with you. Did you know about Swedish fika already? I guess if you’ve followed this blog for quite some time, you do.

It’s been winter jacket cold in Berlin today, I must admit it makes me very happy and energetic. Went out to do the laundry and have coffee with Johan after we woke up pretty late, made tagliatelle with lots of garclic, zucchini & feta cheese for lunch, wrote some invoices, instagrammed & took a walk to a print shop. So far it’s been a pretty productive day compared to when it’s hot outside.

Hope you’re all well. I wonder when I’ll go visit my family (and Johan’s), you are now allowed to travel to Germany from Sweden without 14 days quarantine, but I’m not sure how I feel about going to another country already. Elvis texted me that he misses me and I worry pretty much about his health, he’s 12+ now.

10 Comments

 • Cecilia
  July 15, 2020 at 4:19 pm

  Ha, har inte tänkt att man inte kan fika på egen hand. Tror nog att jag skulle säga att jag gör det. Eller så kanske man mer säger “ta en kaffe”, även om det kan inkludera både macka och chokladbit …

  Reply
  • Sandra
   July 15, 2020 at 4:38 pm

   Säkert någon extrovert som “bestämt” att man inte kan fika på egen hand 😉

   Reply
   • Cecilia
    July 15, 2020 at 5:15 pm

    Säkert! Såg trevligt ut i vilket fall. Längtar mycket till Berlin varje gång jag ser dina bilder. Hade tänkt åka i höst, men lär tyvärr inte bli något med det.

    Reply
    • Sandra
     July 16, 2020 at 2:35 pm

     Hoppas detta är över snart så man kan röra sig mer igen, jag vill så gärna åka till min familj men är inte säker på hur OK det är att åka så långt bort redan nu. Väntar och ser. Kram!

     Reply
 • Diana
  July 16, 2020 at 1:18 am

  Today was the first time I learned about fika. I like that word and the meaning of it. I will keep that in mind when I invite a friend over for a coffee or tea, and then I will participate in Swedish fika.

  Reply
  • Sandra
   July 16, 2020 at 2:35 pm

   Yay, glad you like the concept 🙂 <3

   Reply
 • Nancy
  July 16, 2020 at 1:35 pm

  Hooray! Just discovered your blogging again. I will check back often. Hugs from Canada ☺️❤️🌈🎉

  Reply
  • Sandra
   July 16, 2020 at 2:35 pm

   Nancy, hi! Happy to have you here <3

   Reply
 • Alexandra
  July 17, 2020 at 7:22 am

  Vi har varit på en snabbvisit i Amsterdam i 3 dagar… Vi reste med bil men ändå…
  Det var underbart fint men ingen bar ansiktsmask, även om det stod skyltar och gatorna var avdelade så var det ingen som respekterade distansieringen heller. I restaurangerna bar inga servitörer / servitriser mask inte på barerna heller. Även om resan var fin och vi tog ansvar för andras hälsa genom att respektera “reglerna” så kändes det sådär att resa… Vi kommer att stanna hemma resten av semestern eller bara göra dagsutflykter till områden där vi är i stort sett själva nu när halva Frankrike är på stranden eller vandrar i bergen…
  Vi bär alltid ansiktsmask inomhus (affärer, buss, tåg, …) och from den 1:a augusti blir det lag på att alltid bära mask inomhus i Frankrike.
  Jag vill också gärna åka och träffa min mor men det blir nog inte på ett tag… Det ser mörkt ut… Tack och lov för WhatsApp! Hoppas att Elvis har det bra! Han ser frisk och stark ut. Golden Retrievers kan leva tills de blir 20 så han har säkert en massa fina år kvar med dig och familjen. <3

  Reply
 • Week 29 through the phone – Sandra Juto
  July 20, 2020 at 10:48 am

  […] for a stroll to get some bread and chocolate, was in the mood for fika. Rain, how I love […]

  Reply

Leave a Reply